Oprichting

2004-2005

Dit jaar werd kringhuis OP veranderd in Dispuut Ithaka, een uiterst belangrijk moment in de geschiedenis van NSA. De naam symboliseerde de functie van thuishaven die het dispuut reeds vervulde voor de vereniging. Er werd gekozen voor oranje-zwart het logo werd ontworpen door Arjan Viezee (Erelid). Ithaka, het stijlvolste dispuut dat NSA rijk is.

Het begint bij uitstraling

Ontwikkeling

2005-2010

In de volgende jaren ontwikkelt Ithaka zich als het dispuut dat de toon zet binnen de vereniging. Zo was Ithaka het eerste dispuut die een jas en das had, werd het legendarische oranjefeest georganiseerd en is de identiteit van Ithaka verder ontwikkeld tot wat het dispuut op dit moment is. Een thuishaven voor ieder lid dat het beste uit zijn studententijd wil halen.

Als eerst en oudsten wijzen wij de weg

Verdieping

2010-2022

Het dispuut kent in deze periode verminderde groei maar verbeterde ontwikkeling. De banden in het dispuut worden hechter, de Heeren en vrouwen vieren hoogtijdagen met geweldige vakanties en het vrouwengenootschap In Vino Veritas wordt opgericht. 

Met behoud van tradities de toekomst in

In het heden

2023

Ithaka is nu al twintig jaar het dispuut de plek om je studententijd vorm te geven. Ithaka is stijlvol, actief en de beste plek om te borrelen. Altijd jasje dasje, studentikoos en de combinatie bier en bijbel uitgespeeld. Een plek die je thuis kan noemen voor kritische vragen en kwetsbaarheid.

Weg met de lauwheid, Lang leve de studententijd!